WineUp Academy

Floarea la vița de vie, o adaptare naturală!

Ioana Bidian • 01.06.2023

Floarea la vița de vie, o adaptare naturală!

Vița de vie poate să aibă cinci tipuri diferite de flori din care doar două tipuri sunt caracteristice soiurilor nobile, aflate în cultură.

Curs: Tehnici de evaluare și degustare a vinului!

Ioana Bidian • 30.12.2022

Curs: Tehnici de evaluare și degustare a vinului!

Acest curs este pentru oricine își dorește să știe mai mult despre vin.

Am lansat WineUp Academy!
Știri

Ioana Bidian • 22.12.2022

Am lansat WineUp Academy!

WineUp Academy, locul în care poți învăța totul despre vin din confortul casei tale și în ritmul tău!

Frunzele roșii din vie, între spectacol și îngrijorare.
Editorial

Ioana Bidian • 25.10.2022

Frunzele roșii din vie, între spectacol și îngrijorare.

Frunzele galbene, portocalii, purpurii sau maronii sunt spectaculoase pentru privitori, dar îngrijorătoare pentru viticultori.

Ați văzut vreodată o viță de vie „plângând”?

Ioana Bidian • 29.03.2022

Ați văzut vreodată o viță de vie „plângând”?

“Plânsul viței de vie” semnifică un nou ciclu de viață al viei.  

• 30.10.2021

Extract sec

Reprezintă ansamblul tuturor substanțelor din must sau vin care nu se volatilizează, nu se evaporă prin fierbere

• 30.10.2021

Glicerol

Este un alcool trihidroxilic, este un lichid de o consistență siropoasă, incolor și inodor cu gust dulce-arzător,

• 30.10.2021

Acidul lactic

Este un constituent al vinului care nu se regăsește în struguri și în must.

• 30.10.2021

Aciditate

Aciditatea are o mare influență asupra însușirilor organoleptice ale vinurilor

• 30.10.2021

Aciditate volatilă

Este aciditatea imprimată vinului de acizii alifatici monocarboxilici saturați,

• 30.10.2021

Acid acetic

Ușor de recunoscut cu ajutorul mirosului, acidul acetic este principalul acid din compoziția oțetului.

• 30.10.2021

Centrul Viticol

Centrul viticol comparativ cu podgoria, este o unitate teritorială mai mică,