• 30.10.2021
Reprezintă ansamblul tuturor substanțelor din must sau vin care nu se volatilizează, nu se evaporă prin fierbere
• 30.10.2021
Este un alcool trihidroxilic, este un lichid de o consistență siropoasă, incolor și inodor cu gust dulce-arzător,
• 30.10.2021
Este un constituent al vinului care nu se regăsește în struguri și în must.
• 30.10.2021
Aciditatea are o mare influență asupra însușirilor organoleptice ale vinurilor
• 30.10.2021
Este aciditatea imprimată vinului de acizii alifatici monocarboxilici saturați,
• 30.10.2021
Ușor de recunoscut cu ajutorul mirosului, acidul acetic este principalul acid din compoziția oțetului.
• 30.10.2021
Centrul viticol comparativ cu podgoria, este o unitate teritorială mai mică,
• 30.10.2021
Alcoolul metilic este toxic chiar și în doze mici, doza toxică varianză între 5-10 ml, iar doza letală este de 30-60 ml.
• 30.10.2021
Din punct de vedere cantitativ alcoolul etilic este, după apă, principalul component lichid al vinului.
• 30.10.2021
Un grup de indivizi care au aceleaşi caractere distincte: morfologice, fiziologice, biochimice
• 30.10.2021
Ampelografia este știința care se ocupă cu studiul particularităților soiurilor de viță-de-vie
• 30.10.2021
Baric pentru vin: este un butoi realizat din lemn de stejar, care are o capacitate de 225 l și este folosit pentru învechirea și maturarea vinului.
Ioana Bidian • Miercuri, 03.04.2024
Editor . • Vineri, 22.03.2024
Editor . • Luni, 05.02.2024
Editor . • Luni, 22.05.2023
Ioana Bidian • Joi, 13.04.2023