Glosar termeni

• 30.10.2021

Extract sec

Reprezintă ansamblul tuturor substanțelor din must sau vin care nu se volatilizează, nu se evaporă prin fierbere

• 30.10.2021

Glicerol

Este un alcool trihidroxilic, este un lichid de o consistență siropoasă, incolor și inodor cu gust dulce-arzător,

• 30.10.2021

Acidul lactic

Este un constituent al vinului care nu se regăsește în struguri și în must.

• 30.10.2021

Aciditate

Aciditatea are o mare influență asupra însușirilor organoleptice ale vinurilor

• 30.10.2021

Aciditate volatilă

Este aciditatea imprimată vinului de acizii alifatici monocarboxilici saturați,

• 30.10.2021

Acid acetic

Ușor de recunoscut cu ajutorul mirosului, acidul acetic este principalul acid din compoziția oțetului.

• 30.10.2021

Centrul Viticol

Centrul viticol comparativ cu podgoria, este o unitate teritorială mai mică,

• 30.10.2021

Alcool metilic

Alcoolul metilic este toxic chiar și în doze mici, doza toxică varianză între 5-10 ml, iar doza letală este de 30-60 ml.

• 30.10.2021

Alcool etilic

Din punct de vedere cantitativ alcoolul etilic este, după apă, principalul component lichid al vinului.

• 30.10.2021

Soi sau Cultivar

Un grup de indivizi care au aceleaşi caractere distincte: morfologice, fiziologice, biochimice

• 30.10.2021

Ampelografie

Ampelografia este știința care se ocupă cu studiul particularităților soiurilor de viță-de-vie

• 30.10.2021

Baric

Baric pentru vin: este un butoi realizat din lemn de stejar, care are o capacitate de 225 l și este folosit pentru învechirea și maturarea vinului.