ProWein 2024: de 30 de ani, o poveste de succes

ProWein 2024: Barometrul actualelor tendințe

Știri

Ioana Bidian • Vineri, 15.12.2023

news
  • Sortimentul internațional de vinuri și băuturi spirtoase, unic în lume 
  • Barometrul celor mai recente tendințe și tematici
  • Premieră: Hala 5, hotspot pentru băuturile spirtoase

     Peste 50.000 de profesioniști din industria vinurilor și a băuturilor spirtoase din întreaga lume vor vizita ProWein Düsseldorf, în perioada 10-12 martie 2024, pentru a se bucura de cea mai cuprinzătoare și mai diversă selecție de vinuri și băuturi spirtoase la nivel mondial, oferită de cei 5.700 de expozanți din 60 de țări care și-au confirmat deja prezența la ProWein 2024. "Un portofoliu atât de divers și complet este unic pe Mapamond, niciun alt târg din Europa sau din lume nu oferă un asemenea sortiment. Mărci renumite în întreaga lume, lideri de piață, dar și mici producători și așa-zișii newcomers în universul băuturilor se vor reuni din nou la Düsseldorf, capitala vinurilor și băuturilor spirtoase", subliniază Peter Schmitz, Directorul ProWein. "În plus, cine este interesat de evoluțiile și tendințele de mâine ale sectorului ar fi bine să viziteze ProWein astăzi, unde le va vedea sintetizate și ilustrate în cadrul secțiunilor Trendshows, Special Shows și Forums. Iar pentru specialiștii în achiziții din domeniul retailului, industria ospitalității și gastronomie acestea sunt informații de importanță crucială." Grație bogăției și diversității ofertei de produse, caracterului internațional și reputației cucerite și consolidate în trei decenii de existență, ProWein își continuă povestea de succes: de la debutul său din 1994 cu 321 de expozanți, o suprafață de doar 2.300 de metri pătrați (adică nici măcar două hale întregi) și 1.517 vizitatori, târgul internațional de la Düsseldorf va ajunge în 2024 la 71.000 de metri pătrați în 13 pavilioane expoziționale.

"Suntem mândri și fericiți că ProWein a devenit cel mai important târg internațional de specialitate, făcând astfel Germania, timp de trei zile pe an, capitala specialiștilor internaționali în domeniul vinurilor. După 30 de ani de la prima sa ediție, ProWein încă reușește să impresioneze cu subiecte noi și captivante", este de părere Directorul Executiv al Institutului German al Vinului (DWI), Monika Reule.

ProWein: Barometrul actualelor tendințe

   Unul dintre secretele succesului ProWein - alături de atenția acordată nevoilor vizitatorilor - rezidă în abilitățile de anticipare a evoluțiilor sectorului și în continua adaptare a conceptului de organizare la exigențele pieței. "Ne-am considerat întotdeauna un partener al sectorului de vinuri și băuturi spirtoase, mereu atenți la nevoile pieței - așa cum am făcut, de exemplu, cu tematica specială „no-and-low”, lansată la cea mai recentă ediție a ProWein", explică Peter Schmitz. ProWein 2023 a fost primul târg de specialitate din Europa care a oferit acestui nou segment de băuturi o scenă dedicată, iar aceasta va continua în 2024: sub motto-ul "ProWein Zero", o zonă specială în Hala 1 se va concentra pe "no-and-low", completată de o zonă de degustare organizată de Meininger Verlag. 

Celelalte tematici și tendințe ce vor fi prezentate la ProWein 2024:

  Una dintre atracțiile speciale la ProWein - organizată de șase ani deja - este “Same but different” Trendshow, care se adresează în principal barurilor și localurilor la modă. În 2024, aproximativ 120 de expozanți din întreaga lume vor prezenta din nou un sortiment foarte variat - „red-hot” de cidru, spirtoase și bere artizanală - în secțiunea intitulată Craft Spirits, Craft Beer și Cider în Hala 7.0. 

   De altfel, ProWein devine în mod evident, în limbajul presei de specialitate, THE hotspot for international spirits: la ediția din 2024, Hala 5 - situată în imediata vecinătate a Salonului “Same but different” - va găzdui sub motto-ul ProSpirits peste 300 de producători și comercianți de spirtoase. “Aici evenimentul nostru ilustrează o tendință importantă a pieței,” explică Peter Schmitz.

   Vizitatorii interesați de gastronomie – și ne referim aici în primul rând la tinerii din comunitățile urbane atât din Germania cât și din alte părți ale lumii – vor găsi, la rândul lor, multe lucruri interesante: de exemplu, Salonul urban gastronomy by #asktoni & ProWein din Hala 4 va fi din nou “în meniu” cu un program de tematici de strictă actualitate adaptate pentru ei și “servite” de Toni Askitis, renumit gastronom și sommelier.  

   Unul dintre principalele subiecte ale edițiilor precedente – născut din combinația între criza energiei și preocuparea crescândă pentru protecția mediului – ambalajele pentru vinuri și spirtoase realizate din alte materiale decât sticla: bag-in-box, recipiente din oțel, cutii din aluminiu reciclabil și recipiente PET. Și la ediția din 2024 acestei tematici îi sunt dedicate mai multe zone din Hala 9: un salon specializat, Packaging & Design precum și numeroase standuri în care aspectul ambalajelor alternative va juca un rol central. 

   În program se va regăsi din nou Champagne Lounge în Hala 9, cu oferte și experiențe interesante și inedite.

   O prezență aproape consacrată la ProWein o reprezintă Organic wines, secțiune ce va reuni, în 2024, aproximativ 300 de expozanți din întreaga lume. Zona vinurilor organice este completată și ilustrată de Salonul Organic World organizat în Hala 4.

ProWein 2024, la un click distanță

   Mai sunt doar patru luni până la ProWein 2024 și portalul Internet este, desigur, accesibil online. Pe pagina de Internet www.prowein.com profesioniștii industriilor de profil pot consulta profilurile și informațiile companiilor expozante, știri despre produse, comunicate de presă ale expozanților - cea mai rapidă și eficientă cale de pregătire și planificare a vizitei la ProWein 2024. Un beneficiu suplimentar: Ticket Shop, magazinul online pentru bilete, ce include și formularul de înregistrare pentru vizitatori de specialitate, este de asemenea deja accesibil online.

ProWein & ProWein World: rețeaua mondială

   De un succes similar se bucură evenimentele-satelit ale ProWein organizate în Asia și America de Sud sub motto-ul “Ticket to the World”. În cele ce urmează este prezentat calendarul edițiilor din 2023 și 2024, inclusiv perioada de desfășurare a noului eveniment din familia ProWein World: ProWine Tokyo. Informațiile complete cu privire la aceste evenimente sunt accesibile aici: www.prowein-world.com: 

ProWine Sao Paulo: 3 - 5 octombrie 2023
ProWine Shanghai: 8 - 10 noiembrie 2023
ProWine Mumbai: 24 - 25 noiembrie 2023
ProWine Tokyo: 10 - 12 aprilie 2024
ProWine Singapore: 23 - 26 aprilie 2024
ProWine Hong Kong: 14 - 16 mai 2025

sursa: comunicat de presă ProWein