Mark Squires și-a anunțat demisia din echipa Robert Parker, The Wine Advocate.

“Nu plănuiesc să mă retrag, dar mă îndrept spre o altă direcție.”

Știri

Editor . • Luni, 22.05.2023

news
sursa foto: instagram account Mark Squires

Mark Squires,  cel mai vechi și reputat critic de vin din echipa Robert Parker, The Wine Advocate a anunțat pe contul personal de Instagram că se retrage din echipă.


“Sunt încântat să îmi anunț demisia de la Michelin Wine Advocate. Vor fi câteva săptămâni în care voi face ordine prin câteva lucruri și apoi, la fel ca și această sculptură Frudakis, va fi întoarcerea la libertate. :) De ce? Răspunsul pe scurt este că nu mai cred în ceea ce fac. Poate va exista un răspuns mai lung la un moment dat, dar nu astăzi.”

În comentariu la postările de pe pagina sa a ținut să precizeze că: “Nu plănuiesc să mă retrag exact, dar poate mă îndrept spre o altă direcție.”

De profesie avocat, la începutul anilor 1980 a început să fie pasionat de vin, iar pentru aceasta călătorea frecvent în Franța. Până la sfârșitul anilor 1980, a început o carieră în vin predând cursuri, organizând seminarii și publicând articole în diverse publicații sau pe blog-ul personal.

Colaborarea lui cu Robert Parker și The Wine Advocate a început în anul 2000, odată cu introducerea versiunii online a revistei, eRobertParker.com. Conținutul și forumul de pe blogul personal al lui Mark Squires a fost mutat pe noul site și i-a fost desemnată si administrarea conținutului interactiv din secțiunea  “Bulletin Board”.

La începutul anului 2006, i-a fost desemnată Portugalia, inclusiv vinurile de Porto pentru a fi evaluate și prezentate în The Wine Advocate. De atunci, portofoliul lui a evoluat iar în prezent avea ca și regiuni alocate: Portugalia (cu excepția Madeira), Grecia, Israel, Liban, Orientul Mijlociu, Danemarca, Bulgaria, România, Serbia, Republica Macedonia, Slovenia, Slovacia, Croația, Albania, Rusia, Canada și regiunile SUA, cu excepția Coastei de Vest.